Zdravím,Opíšem problém, a potom aj riešenia čo som skúšal. Môj Lenovo t420s na ktorom bežal win7 som chcel dať na win10. Tak som použil usb, na ktorom som mal už win10, zmenil som bootmenu na thinkpade a dal usb navrch, reštartoval, a win10 sa začal inštalovať. Odbehol som na wc počas inštalácie lebo sa mi nechcelo kukať na %... Keď som sa vrátil tak sa musel reštarovať ale zostal na splashscreene kde je:"To interrupt normal startup, press the blue ThinkVantage button.
Skúšal som nasledujúce veci u všetkých mi vyskočilo nejaký text ak som zostal na tom texte 5minút a videl som, že sa nič nestalo tak som skúsil niečo iné.
"ThinkVantage button"=Launching the Startup Interrupt Menu..
"Esc"=Entering diagnostic splash screen , nič sa nestane
"F1"=Entering Setup
"F12"= Entering Boot Menu
Skúšal som to aj so zapojeným USB aj bez, so zapojenou batériou aj bez, a so zapojeným SSD aj bez.
Skúšal som zapínanie, vypínanie so Shiftom.
Tieto veci som skúšal na základe rôznych člankov kde radili ako problém opraviť.
Som študents vš it zamerania, nemám problém s angličtinou, ale fix som nenašiel, tak sa obraciam sem.
Za pomoc vopred Ďakujem.
Ešte som videl, že možno bude treba reštartovať BIOS hardwarovo, buď by nato malo byť nejaké tlačidlo alebo bude treba vybrať baterku z matičnej dosky ako som videl na jednom videu, ak by to táto možnosť vyriešila nebránim sa ničomu.
Taktiež si myslím, že by win10 na usb mal byť nainštalovaný správne, robil som to cez Rufusa, pred mesiacom a úspešne nainštaloval win10 na nový notebook. Tento som chcel dať mame, ale chcel som jej tam dať nový win aby sa učila