Dobry deň
Doteraz som pouzival disk WD,ktorý mám pripojený ako IDE, na ňom mam Windows aj je nastavený ako bootovací HDD. Nedávno som si kúpil disk Maxtor, ktorý mám pripojený k počitaču cez serial ATA1. Je plne funkčný. a tak som sa rozhodol naň nainštalovat nový Windows XP SP3 (CZ), lenze ked dám bootovat z CD tento Disk mi nedokáze nájst.
Skúšal som to isté aj s Windows Vista, ktorý mi disk Maxtor našiel a môžem naň OS nainštalovať, ale problém je v tom že môj PC už nie je najnovší a Vistu si tam nemôžem dovoliť nainštalovať.
Prosím pomôžte!!! za všetky dobré rady Vám vopred ďakujem.
milionkrat to tu bolo rozoberane, netreba ani ten ovladac len to prestavenie v BIOSe, treba prestavit SATA radic z modu AHCI na IDE, byva to pod roznymi nazvami takze treba hladat
_________________ CPU Core i5 2400 cooler: CM Hyper 212+ | MB GB PH67-UD3-B3 | RAM 4GB DDR3 1600 | VGA Gainward 9600GT 512MB | monitor Samsung LE37A559 | HDD HITACHI 250GB + WD 640GB | PSU Fortron FSP400-60GLN | Case TT Soprano VB1000 BWS black | Mouse Razer DeathAdder NB HP ProBook 6450b
Môžete mi poradiť ešte pod akými inými nazvami to môže byt??
Skúšal som to hladať a aj som prečítal príročku k matičnej doske,kde je písane o nastevení BIOSu ale bez úspechu...
Mam MB Matsonic8177C a BIOS z roku 2000 verzia 1.21.13, pomôže nainštalovať novú verziu BIOSu?? (nechcem tým niečo pokaziť)
to Jaro-v biose neni ani zmienka o AHCI(ževraj je to podporované na novších OS napr. Vista a Linux)
Veľmi by mi pomohlo keby som si to dokázal nastaviť v Biose, lebo disketovú mechaniku už nepoužívam.