eXistenZ píše:
a aj ramka by sa veru zisla este 1 gb pretoze potom bude pracovat na 800MHz... ak je len jeden 1gb modul tak pracuje len na 400MHz, akonahle su dva tak je to ddr double data rate a to je 2x teda 800MHz tak to na vykone prida.
Preboha, čo je toto za chujebošinu!!! Veď akákolvek pamäť ktorá má označenie DDR pôjde na "dvojnásobnom" takte, tj. keď mám 800MHz DDR pamäť tak aj keď je jedna, alebo ich je aj osem, tak proste je to DDR - Double Data Rate, tak pôjde na 800MHz vždy!! Svoj základný takt má síce 400MHz ale efektívne (udávaná hodnota) je to tých 800MHz!!!
K téme: ja by som zvolil radšej 512MB na grafike a RAMku nechal zatial ten 1GB, tá by to až tak nebrzdila si myslím, práve kvôli tomu taktu... čiže nejaká X1900XT s 512MB, čo je v podstate len podtaktovaná X1900XTX s 512MB by bola myslím vhodnejšou investíciou. Alebo potom ešte ostáva X1950XTX s 512MB GDDR4, prípadne nVidia 8800GTX/GTS ktorá to zvládne 100%ne aj pri 1GB pamäte
A ako píše SharkNX, tak P5B tuším CF nepodporuje, takže je to len na jednej karte...