mirom píše:
doteraz co viem tak ten system nebol predinstalovany ako stock v ziadnom mobile, bola to len custom rom ale ked to s tym zacnu predavat...kto vie.
Ak myslis ze MIUI nebolo predinstalovane ako stock v ziadnom mobile tak sa mylis. MIUI je vyvijane priamo spolocnostou Xiaomi, ktora ho ma predinstalovane v kazdom svojom telefone (napr. Mi One, Mi2, Red Rice a teraz Mi3)....
A MIUI uz davno nie je len klon iOS. Vyhoda MIUI je hlavne v jeho originalnych appkach, ktore su celkom prepracovane. Napr. prave MIUI Music je mne najviac vyhovujuci prehravac hudby, pretoze na obrazovke s prehravanim ponuka vsetky potrebne tlacitka (prepnutie na folder view, zoznam skladieb, albumov, interpretov, etc.) cize sa dostanem ku vsetkemu na jedno kliknutie, ma tlacitka na MIUI lock screen-e, ekvalizer, etc.. Spravca suborov dokaze filtrovat subory na fotografie, hudbu, videa, etc., v novej verzii ma integrovane pripojenie na nejaky cinsky cloud., a dokaze spustit FTP Server na pripojenej Wi-Fi cez ktory viem potom presuvat subory medzi telefonom a pocitacom bezdratovo.. BatteryBar je cool featura, ktora kresli percentaz baterie ako zeleny pasik hore na obrazovke, cize vidim kolko % baterky mam aj ked som v hre / aplikacii ktora nezobrazuje status bar, konfigurovatelna lista prepinacov je tiez velmi uzitocna oproti tym zopar prepinacom ktore som mal v default samsung rom-ke (aj ked v jelly beane sa to uz zlepsilo trocha, no stale to nema na MIUI)...
Viem, ze mozno existuju appky s podobnou funkcionalitou na Markete, no v MIUI je toto vsetko predinstalovane a it just works
A samozrejme na mojom telefone MIUI aj dost zvysuje vydrz baterky, kedze CM kernel je nan viac optimalizovany, ako kernel od vyrobcu, ktovie ci to je tak aj na Mi3, kedze tam je CM kernel kernelom od vyrobcu
Mi3 by som bral hned keby to nemalo 5" displej ale to je na mna prilis vela. Mohli by vydat "Mini" verziu...