Ako som v iných témach spomínal, mám nový smartphone, a to Xiaomi redmi note 2.
Objednával som z xiaomiforsale, jednak kvôli servisu v ČR, tak aj kvôli najnižšej cene v tej dobe. Objednávku som vytvoril v piatok, v stredu už volal kuriér.
Zabalený prišiel v pomerne veľkej kartómovej krabici vystlanej pokrčeným recyklovaným papierov, ktorý slúžil ako ochrana pri preprave. Samotný telefón bol takisto v krabičke z recyklovaného papiera, ako bolo u Xiaomi zvykom. Okrem mobilu balenie obsahovalo ešte príručku s rozsypaným čajom a neoriginálna nabíjačka (5v, 2a).
Konštrukcia telefónu je kvalitná, zadný kryt nevŕzga ani nepraská. Displej 5.5", fullhd, jemné rozlíšenie, pixely nie sú vôbec vidieť (ani z pár cm).
Samotný systém je veľmi odladený, preklad a odladenie bugov zabezpečuje cz/sk fórum
www.miuios.cz. Telefón prišiel s verziou systému z novembra 2015, tak som cez aplikáciu updater hneď nahodil najnovšie verziu, aktualizácie vychádzajú každý týždeň (developer verzia s rootom) alebo v nepravidelných intervaloch (zvyčajne raz mesačne) stable verzia. Tento systém obsahuje len minimum ptedinštalovaných aplikácii (medzi nimi žiaden čínsky balast), všetko treba doinštalovať. Ako je u miui zvykom, podobne ako ios nemá app drawer. Systém je plynulý, za 3 dni používania som sa nestretol s jediným zásekom alebo trhnutím.
Dosť ma prekvapila možnosť prednastavenia ekvalizéru priamo v systéme, rovnako ako aj možnosť zvolenia pripojených slúchadiel (rôzne xiaomi slúchadlá, no zároveň aj klasické štuplové) čo vylepší zvuk pre jednotlivý typ, veľmi dobre funguje s piston v3.
Často kritizovaná batéria s kapacitou niečo vyše 3000mah potešila, vydrží pri bežnou používaní odhadom deň a pol, pri 20% kapacity bol displej zapnutý 5 a pol hodiny pri zapnutej wifi, a pár hodinách počúvania hudby.
S telefónom som spokojný, za 150€ výbava akú neponúkne žiadny fón na Slovenskom trhu.
Ak by ste mali nejaké otázky, sem s nimi