Ahoj, posledné 2 týždne sa mi deje zvláštna vec.
Používam prehliadač Chrome s rôznymi rozšíreniami (jediné aktívne v reálnom čase je Adblock).
Pri pozeraní Youtubu mi niekoľko krát za dĺžku trvania videa zastaví ("zamrzne") Ethernet adaptér asi na +- 30 sekúnd.Môžem počas tejto doby otvárať iné webstránky, alebo ping cez CMD, nefunguje. Požiadavky sú timed out. Po ubehnutí doby výpadku začnú normálne chodiť pingy a aj webstránky, video sa začne ďalej buffrovať.
Pri pozeraní dlhých videí si to ani nevšimnem, nakoľko mám dostatočne načítaný buffer, takže sa nedostanem do bodu, že sa mi video pri kontinuálnom pozeraní zastaví.
Neviem určiť, či sú výpadky periodické, ale mám podozrenie, že súvisia s počtom a umiestnením reklám na časovej osi videa.Problém prichádza ak pozerám krátke videá a preklikávam sa medzi nimi.
Vtedy najčastejšie pri otvorení nového krátkeho videa sa mi načíta pár sekúnd a buffer sa zastaví a nastáva 30 sekundový timeout, kým Ethernet znova začne fungovať.
Tak potom čakám na 12 sekundovom videu na druhej sekunde 30 sekúnd, aby som si mohol pozrieť ostatných 10...
Nakoniec som zistil, že je to Adblockom, keďže ostatné zariadenia v sieti fungujú aj počas výpadku a pri inom prehliadači (Edge bez Adblocku, alebo aj Chrome s vypnutým Adblockom) sa to nestane ani raz, taktiež ani pri hraní on-line hier.
Teraz otázka na ostatných, ako to vyriešiť? Myslím, že nie som jediný, ktorý s tým aktuálne bojuje . Vypínať a zapínať Adblock pri každom otvorení nového videa by bolo dosť otravné.