Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 13 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 24.10.06 Prihlásený: 25.11.23 Príspevky: 65 Témy: 21 | 21 |
Prosím poraďte. Mám novou zákl.desku Asrock K8 NF3, nový HDD SATA, novou DVD RW SATA mechaniku. Vlastně celá sestava je nová. Problém je, že po zapnutí probliknou mechaniky a na monitoru je tma. Nedoatanu se ani do BIOSU. Na chvílku jsem viděl nějaký text a pak už nic.
|
|
Registrovaný: 30.09.05 Prihlásený: 30.05.08 Príspevky: 2902 Témy: 70 | 70 Bydlisko: Socket 478 |
Tak to zase celé pěkně rozeber a nech jen základní desku, procesor, grafickou kartu a ramku. Jestli máš dvě ramky, tak tam nech jen jednu a když to nepůjde, tak ji vyndej a dej tam tu druhou. Pro začátek vytáhni i myš a klávesnici. Když to půjde, můžeš zase začít po jednom komponentu přidávat. Když ne, asi si budeš muset půjčit nějaké jiné komponenty na vyzkoušení nebo zkusit ty svoje jinde.
_________________ SHARP mz-800 CPU Zilog Z80A 3.55 MHz RAM 64 KB VGA 32 KB HD Cassette Tape Recorder "Pán zabíjení zahyne, avšak ve smrti zplodí smrtelné potomstvo. V jejich šlépějích bude následovat zmar."... Tak pravil moudrý Alaundo... |
|
Děkuji za odpověď. Dnes už to dělat nebudu, neboť mě to zaskočilo. Zítra se na to podívám a ozvuse. Já sice skoušel odpojit klavesmici a myš, ale bylo to stejný. Co se mohlo jenom přihodit.
|
|
Registrovaný: 30.09.05 Prihlásený: 30.05.08 Príspevky: 2902 Témy: 70 | 70 Bydlisko: Socket 478 |
lakin píše: Co se mohlo jenom přihodit.
Z téhle věty jsem trochu mimo.
Ono už se to dříve podařilo zapnout a najednou to přestalo jít nebo se to ještě nikdy zapnout nepodařilo?
_________________ SHARP mz-800 CPU Zilog Z80A 3.55 MHz RAM 64 KB VGA 32 KB HD Cassette Tape Recorder "Pán zabíjení zahyne, avšak ve smrti zplodí smrtelné potomstvo. V jejich šlépějích bude následovat zmar."... Tak pravil moudrý Alaundo... |
|
Registrovaný: 12.10.05 Prihlásený: 09.01.08 Príspevky: 687 Témy: 15 | 15 Bydlisko: blawa ne? |
Treba to rozhodne rozobrať a postupne skladať, aby sa zistilo, kde je chyba. Ale robil by som to troška inak než intelman:
1.Doska + cpu + pc speaker. Malo by 3 krát pípnuť.
2. Prihoď grafiku. Mal by si vidieť boot screen a hlášku, že nemá ram
3. Nahoď jeden modul
4. Druhý modul
5.Zvyšok.
Ľahko zistíš v čom je problém
_________________ Toto je náš svět, svět aut s motorem vzadu, krása okřídleného šípu. Jezdíme s nimi proto, že je máme radi, mohli by jsme jezdit pořád, pokud by ti nenažranci nezlikvidovali veškeré nahradní díly na naše miláčky. My jezdíme dál....... a řikají, že jsou to šroty. Existujeme bez barvy pleti, bez národnosti, bez náboženské zaujatosti.... a vy nás chcete dostat ze silnic. Vy vyrábíte atomové bomby, vedete války, vraždíte, podvádíte, a lžete nám a pokoušíte se, abychom věřili tomu, že je to pro naše vlastní dobro, přesto zvyšujete požadavky u STK. Jsem škodofkár a mým zločinem je jezdit škodofkou. Neposuzujeme auta podle toho jak jsou hlučný, oblepený plastama, ale podle toho jak jsou jednoduchý a je možno je kdykoliv v polních podmínkach opravit. Jsem škodofkár a toto je můj manifest, můžete zastavit jednotlivce, ale nemůžete nás zastavit všechny... |
|
Tak popíši ještě jednou. Po prvním zapnutí problikla klavesnice, disketová mechanika, CD,DVD RW mechanika. Bylo slyšet pípnutí a na monitoru byl na okamžik nějaký text, nejspíše o biosu. Pak jen černý monitor. Po dalším pokusu o zapnutí už probliknou jen cd a dvd rw. Nedá se dostat ani do BIOSU. Na nic nereaguje, všechny komponenty jsou nové.
|
|
Registrovaný: 12.10.05 Prihlásený: 09.01.08 Príspevky: 687 Témy: 15 | 15 Bydlisko: blawa ne? |
Ako som už písal obsiahlejšie odpoveď na tvoju otázku cez SS. Na 95% je doska po smrti. > Reklamácia
_________________ Toto je náš svět, svět aut s motorem vzadu, krása okřídleného šípu. Jezdíme s nimi proto, že je máme radi, mohli by jsme jezdit pořád, pokud by ti nenažranci nezlikvidovali veškeré nahradní díly na naše miláčky. My jezdíme dál....... a řikají, že jsou to šroty. Existujeme bez barvy pleti, bez národnosti, bez náboženské zaujatosti.... a vy nás chcete dostat ze silnic. Vy vyrábíte atomové bomby, vedete války, vraždíte, podvádíte, a lžete nám a pokoušíte se, abychom věřili tomu, že je to pro naše vlastní dobro, přesto zvyšujete požadavky u STK. Jsem škodofkár a mým zločinem je jezdit škodofkou. Neposuzujeme auta podle toho jak jsou hlučný, oblepený plastama, ale podle toho jak jsou jednoduchý a je možno je kdykoliv v polních podmínkach opravit. Jsem škodofkár a toto je můj manifest, můžete zastavit jednotlivce, ale nemůžete nás zastavit všechny... |
|
jaffar píše: Ako som už písal obsiahlejšie odpoveď na tvoju otázku cez SS. Na 95% je doska po smrti. > Reklamácia
Na těch dalších 5% by to mohl být zdroj. Reklamace jasná věc.
|
Registrovaný: 09.05.05 Príspevky: 10353 Témy: 206 | 206 Bydlisko: Semily |
A nebo blbě nasazenej chladič na CPU
_________________ PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,3TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra NtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: PS5 2TB TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207 Block list: Ivan-K, jurgiano, Max64, SKiLEX |
|
Intelman píše: Na těch dalších 5% by to mohl být zdroj. Reklamace jasná věc.
Nj, som zabudol. Pri opravách mám vlastný zdroj . Takže prípadne skúsiť iný zdroj ak je možnosť.
|
Napájení je vpořádku. problém bude asi v BIOSU. Skusil bych nahrát nový bios, ale nikdy jsem to nedělál. Pokud je deska špatná, tak není co ztratit. Na internetu ja dost návodů, jak opravit bios. Tyto návody nejsou tak docela dobré. Já mám tuto desku. http://www.asrock.com/product/K8Upgrade-NF3.htm .Jsou tam dva biosy, jeden pro dos a widows. Nevím tedy který bios, nic se tam nepíše opřejmenování souboru, jak se uvádí v našich návodech. Kdyby někdo věděl co přesně udělat, ať odpoví.
|
|
Registrovaný: 06.07.06 Prihlásený: 05.12.19 Príspevky: 2390 Témy: 28 | 28 Bydlisko: PL-Waw <... |
lakin lenze teraz ten bios nenahras ...
_________________ MiniITX PC Gigabyte H61N-USB3: CPU: Intel Core i5-3470 | Memory: 8GB DDR III | GPU: MSI N760 2GD5/OC ITX | HDD: Seagate SSHD 500GB SATA III | LCD: Dell UltraSharp U2412M |
|
To je pravda. Disketová mechanika ani nemrkne.
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 13 ] | |
|