Zdravim.
Niekedy je instalacia ATI ovladacov fakt zaludna.
Mam Simply MEPIS 8.0.12 zalozeny na Debian Lenny s jadrom 2.6.26-2-686, resp. 2.6.27-1. Mam ATI Radeon 9600 Pro a chcel som nainstaloval proprietarny driver (najnovsia verzia 9.3)
Predvcerom som kompletne preinstaloval tu istu distribuciu. Pamatam si ale, ze ked som instaloval Mepis prvykrat, nejakym zazrakom sa mi po pol dni podarilo nainstalovat ATI ovladace spravne a dokonca aj predvcerom som ich nainstaloval, ale stale su tu zahady, ktore si neviem vysvetlit.
Posudte sami - opis krokov aj s problemami:
1. zo Synapticu som si nainstaloval baliky fglrx-source + fglrx-modules-2.6.2-686 a zda sa mi, ze aj vsetky balicky vyzadovane ATI ovladacmi (ako napr. glibc a podobne)
2. prepol som sa do Vesa (Xorg) v Mepis-X Window Assistant, aby mi to hodilo Vesa ovladac (povodny bol radeon)
3. restaroval som PC a prihlasil sa pod rootom
4. spravil som vsetko potrebne, nastavil sa do prislusneho adresara a potom som dal sh ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run
5. prichadza PROBLEM: po chvili mi to vyhodilo taku nechutnu modru obrazovku, kde bolo napisane: You are running a x86 machine with glibc-2.1 (za normalnych okolnosti by sa tam malo vyhodit take sede okno s tucniakom...)
6. napriek tomu som vsak nejako nainstaloval ovladace spravne a dal aticonfig --initial (ked som instaloval MEPIS 1.x a vyhodilo mi tam tu modru obrazovku, tak napriek pokuse nainstalovat ovladace mi to vyhodilo nejaku chybu s kernelom)
7. nejako v Mepis X-Window Assistant som nastavil monitor
8. vsetko vyzera byt v pohode, po zadani fglrxinfo v konzole mi to vyhodi Ati Radeon 9600 Series a Open Gl version 2.1.... a tak dalej. (samozrejme predtym som dopisal do etc/fstab riadok tmpfs /dev/shm tmpfs defaults, owner, user, uid=1000 0 0
Tu su zahady:
1. preco sa mi vyhadzuje modra obrazovka pri instalacii ovldacov a ako je mozne, ze prvykrat ked sa mi objavila, sa mi ovladace nainstalovali zle, ale predvcerom sa nainstalovali ovladace spravne?!
2. ako je mozne, ze je vsetko OK, ked v Xorg.conf nie je nijako definovany monitor? Tym myslim, ze v sekcii Monitor, 0, Identifier, Vendor Name atd. svieti unknown. Ked som toto nemal definovane po prvykrat, vyhodilo mi to cannot open display (null device), ale predvcerom sa vsetko tvarilo OK.
Vie mi niekto tieto zahady vysvetlit?
Dakujem