takze najpr pojdem do biosu-m flash tam si zalohujem staty bios na usb a na druhe usb nahram novy bios a urobim podla videa pochopil som spravne? P.S. obidva usb dam pred tym formatovat
USB kľúč má byť najlepšie naformátovaný na FAT32.Vojdi do biosu a skús si na prázdny kľúč urobiť zálohu biosu.Potom odchod z biosu a vymeň USB kľúč za kľúč s novým biosom a urob flash biosu.Väčšinou potom treba stlačiť F1 ,vojsť do biosu a nastaviť znova botovanie v novom biose.tak ako na videu.
_________________ PCMB:ASUS Sabertooth P67 CPU:i5-3570S+cooler GEMIN II SF524 RAM:Kingston HyperX BEAST XMP 4x4GB 1866MHz GPU:ASUS DUAL GeForce RTX 3050 O6G SSD1:Samsung 850Pro 256GB SSD2:WD Blue 1TB SSD3: Crucial MX500 2TB SSD4:Kingston DC600M 1,92TB SSD5:WD RED SA500 4TB SSD6:WD RED SA500 4TB SSD7:Samsung 970 EVO PLUS 2TB PSU:Be quiet! Straight Power 11 650WCASE:CoolerMaster CMForce 500 LCD:Dell S2721DGF
Problem som vyriesil tak, ze som sa vratil k starym ovladacom tie nove sa spravaju nejak cudne na hrach som mal menej fps a sposobovali trhanie, tie stare su v poho a vsetko slape uz tyzden ako ma
ked som mal box chladic tak pri zatazi som mal cca. 70stupnov, teraz mam novy, ale otacky su len 2200 a v zatazi mam az 82 stupnov a hry nemozem hrat. Tento problem nesoposbovali teploty, ale nove ovladace
Pri AMD procesore je 82 stupnov brutalne moc. Ak ich dosahujes pri 2200 otackach tak mas absolutne zle chladenie. Procesor sa prehrieva a trotluje. Preto mas tie zaseky a pokles vykonu. Moj priklad: ja mam pri 800 otackach max 60 stupnov a to mam brutalne pretaktovany procesor Intel ktory zvladne aj cez 90 stupnov. AMD by mali mat max 70 a to uz je vela. Takze hned zacni riesit chladenie lebo ti coskoro pojde procesor do kremikoveho neba. Mas hodne stastia ze ti pc vobec funguje.
Ak ti to vyriesili ovladace super. Ale tie teploty su aj tak smrtelne pre ten procesor. Byt na tvojom mieste tak to urcite riesim ale je to uz na tebe ako sa k tomu postavis. Kazdopadne ak si myslis ze praca na nete a mp3 ti nezahreju procesor tak sa velmi mylis. Pozri si nejaky graf vytazenia cpu napriklad aj v spravcovy uloh ale najlepsie OCCT a uvidis kolko sa ti bude pohybovat vykon procesora pri prezerani internetu medzi 50-100%. Budes asi hodene prekvapeny.
Ten procesor prežije laj 120 stupnov ale ako dlho .Kámo ak máš vyťaženie 20% a teploty 80 stupnov tak poriešev chladenie,ventilátory v skrini lebo zachvilku máš po pc ak nemáš chybné čidlo.