zdravim vas, najprv sa ospravedlnujem, ak je tu podobna tema, ale som ju nenasiel
takze pred nedavnom som si kupil notebook Asus N53SV
taka mensia chybicka je v HDD, neviem ci sa to da pokladat za chybu alebo to tak ma byt, je to moj prvy notebook, takze s nimi nemam velke skusenosti
ked je zapnuty notebook, tak mam pocit, ze HDD sa stale zapina a vypina, deje sa to normalne za chodu systemu. Pri praci to vyzera tak, ze ked napr. pozeram film, tak hdd sa vypne a pri nabehovani sa film na 1-2 sekundy zasekne a po tomto case, ked uz disk bezi ako ma sa rozbehne aj film. Stava sa to v podstate stale pri akejkolvek cinnosti. Je to ako ked sa vypina pocitac, pri vypnuti pocitaca sa vypne pevny disk a citacie a zapisovacie hlavy sa "zaparkuju" na svoje povodne miesto (je pocut take cvaknutie)
to iste sa deje umna, hdd sa vypne, hlavicky sa zaparkuju a je pocut cvaknutie, potom nastava spominane zaseknutie na 1-2 sekundy, hdd sa roztoci a ide dalej (hdd sa vypne ale elektronika ostava asi pod prudom a tym padom sa zase zapne, fakt netusim)
niesom expert ale harddisku to na zivotnosti asi nepridava, ak by mal niekto aspon sajnu, oco by mohlo ist, tak uvitam vasu pomoc, v inom pripade sa musim obratit na servis