Nikdy som nechapal umiestnenie pc do spalne...sak tam sa cez den ani nechodi, clovek je tam odseknuty od rodiny, ktora sa zdrzuje v obyvacke.
Potom maju routre napchate uplne nevhodne v spalni, kde sa nervacia, ze to svieti do oci....
Routre a podobne krabicky davaju bud do maleho nastenneho racku niekam do chodby, spajze, alebo do policiek okolo TV v obyvacke - tam nikomu nevadi, ze to v noci svieti.
Pouvazuj nad podobnou zmenou, pretoze neriesis problem, ale jeho nasledok. V opacnom pripade ti asi neostava nic ine, ako LEDky popreliepat izolackou.
Vypinanie PC zastrckou:
Dnesna elektronika nebyva na toto robena, preto mas standby mody. Uplne vypinanie zariadeni sa pouziva ked nebude zariadenie dlhsiu dobu pracovat. Nie kazdodenne. Tlaciarne zvyknu po kazdom zapnuti robit kalibracie, hlavne atramentky...a na to sa spotrebuva napln. Laserovky sa chovaju podobne. Preto je dobre tlaciaren zapinat len ked sa bude pouzivat.
Podobne aj to pukanie reprakov - sa ti tam vypina a zapina zosilovac, co ma takyto prejav. U riadnych audio komponentov je toto osetrene obvodom pre opozdene pripojenie repra - to je to pukanie relatok co pocujes par sekund po zapnuti AV receivera v domacom kine. V lacnych USB reprakoch take veci necakaj.
Dnesne zariadenia nebyvaju navrhovane na taketo zapinanie, ale na prebudzanie sa zo standby.
Zariadenia mozu toto vydrzat dlho....co ale neznamena opak. Netvrdil by som naisto, ze to nicomu nevadi. Toto je inak diskutabilna tema, bolo o tom popisane mnoho. Vacsinou co clovek to iny nazor. Je vhodne sa na to divat z viacerych smerov a na zaklade toho sa rozhodnut