zdravim,
dosli mi domov dva pocitace(starsie...) aby som z toho spravil jeden lepsi pocitac pre uja...
dobre, ponechal som zakladnu aj zdroj, povyberal ramky, dal 3 najvacsie a nechal tam jeden HDD...
dobre spustil som system, bezal tam windows 95 a isla mechanika... ale mal som jeden lepsi disk, tak som tam chcel pridat aj ten druhy, su to oba ATA disky, pripajam cez IDE...
na zakladnej ma dva konektory, ale potrebujem tam zapojit tri veci (HDD1,HDD2, DVD)...
dobre , mam na kabloch na kazdom 3 koncovky, jedna do zakladnej, jedna Master a druha Slave...
a teraz , ked zapojim oba HDD na jeden kabel, tak mi detekuje len master, slave nie...(daval som v BIOSE hladat disky, nenaslo mi slave, napisalo ze ziadny nie je...)
ked som zapojil jeden disk na jeden kabel, a nasledne druhy disk na druhy kabel, tak mi detekovalo HDD1 ako PRIMARY1, a HDD2 ako PRIMARY2, lenze mechanika nie je zapojena a ani nejde zapojit ako slave nikde..
este ak to treba, zo zdroja mi ide na zakladnu,a dve co maju do disku, a na kazdej su 2, cize do kopy 4 koncovky zo zdroja, je jedno ci zapajam oba HDD z jednej "snury" zo zdroja, alebo treba to nejako specialne?
vopred dakujem za odpovede...
Yb
|