Dakujem za odpoved. Skusal som to, no len ked som zistil, ze oba routre maju rovnaku IP adresu 192.168.1.1 tak som sa nalakal, aby som nieco nerozsteloval. Predsa len, siet je vo firme a su tam aj PC pokladne, tak aby som neohrozil prevadzku firmy.
Takze, ak som tomu dobre rozumel, staci IP adresu Huawei prestavit, trebars aj na 192.168.1.9 a uz by to malo ist? Netreba nic ine nastavit ani na ostatnych PC, ani na Huawei?
Este jedna otazocka. Ako nastavim IP adresu toho Huaweja? Totizto, ked som vsetko zapojil podla navodu priamym kablom medzi Huawei a PC (notebook, ktory nie je v sieti), otvoril som prehliadac, napisal adresu 192.168.1.1, tak sa absolutne nic nestalo. Ako keby na internet nebol pripojeny. A pritom kontrolka siete blikala, ze vsetko je v poriadku. Bol som s tym aj v ORANGE, chlapik doniesol ich pocitac a jemu to robilo to iste. Volal niekde nejakemu firemnemu radcovi a ten tvrdil, ze vsetky uvodne nastavenia treba najprv urobit cez wifi az potom sa to moze pripojit kablom. Mne sa to nezda. Podla vas je to mozne? Nie je ten router vadny? Snazil som sa pripojit na ten router aj cez wifi a na internet som sa pripojil. Ake nastavenia mohol mat na mysli, aby mi isiel internet z routra cez kabel?
Ospravedlnujem sa za mozno banalne otazky, ale nie som celkom znaly tejto problematiky. Nepoznam nikoho, kto by mi vedel s tym pomoct a uz som bezradny, ked mi ani orangutani nevedeli pomoct. Hlavne, ze predavaju nejaku sluzbu a vsetko nechavaju na ludi, aby si to zapojili sami.
|