Pozdravujem páni ,
je tu množstvo príspevkov s týmto nadpisom , no ani jedna neodzrkadľuje moju situáciu , tak sa snažím nájsť riešeni v novom vlákne. Mal by som k Vám otázku resp. dve ohľadom zdieľania , skonkretizujem :
V oboch prípadoch sa jedná o jeden a ten istý súbor , EXCEL tabuľku , ktorá je mnou využívaná po celý moj pracovný čas a počas neho je aj neustále aktualizovaná t.j. otvorená na PC1. Je uložená na GOOGLE DiSKU (spolu s inými súbormi , ktoré chcem mať dostupné z viacerých počítačov aj mimo vnútornej siete/mimo kancelárie)
1. Pracujem na PC1 s otvorenou tabuľkou. Otvorím ju na PC2 mimo vnútornej siete/mimo kancelárie (cez GOOGLE DiSK) a údaje nie su synchronizované. Najvačší problém je , že je tam rozdiel niekoľko dní. T.j. v tabuľke vidím len údaje napr. 2dni staré. Riešením je uložiť a zatvoriť tabuľku v PC1 , počkať nejakú dobu (nikdy neviem , či to budú minúty alebo hodiny) a až potom otvoriť tabuľku v PC2. Ako je možné toto zefektívniť ?
2. Pracujem na PC1 s tabuľkou. Nakoľko je v sieti viacero počitačov , tak by som na niektorých znich chcel túto tabuľku ,,zdielať,, , aby ju videli aj ďalší. Oni nemajú GOOGLE DiSK a ani s nimi nechcem zdielať celý obsah disku , no sú v sieti , takže ich PC bezproblémov vidím. Chcem však , aby aj oni mali aktuálne dáta a nemuseli nič tabuľu otvárať/zatvárať/čakať... Nebol by problém/resp. aj by som si prijal , aby IBA v tomto druhom prípade bola pre zdieľaných tabuľku iba na čitanie. Nemajú zámer nič v nej upravovať, ale náhodne sa to stať može a nemuselo by to mať dobrú dohru..
Je to troška popreplietané , ale snažil som sa to zrozumiteľne napísať...
Vedel by mi niekto napísať postup na vyriešenie tejto záležitosti ?
Ďakujem Vám
_________________ Desktop: iMac 27" (late2013) + MacMini (early2009) Laptop: MacBook Air 11" (mid2011) Multimedia: MacMini iTunes Server (original) + MacMini NAS (core2duo) + TV (3gen 2nd) 3x Phone: iPhone7 + iPhone6S + iPhone5C Network: AirPort TimeCapsule 2GB |