ehm... cital si vobec ten vypis z toho facebook debuggera?
Facebook píše:
Provided og:image is not big enough. Please use an image that's at least 200x200 px. Image 'http://www.napredpis.sk/wp-content/uploads/2013/07/Pixmac000083854625-400x230.jpg' will be used instead.
ked si pozries nizsie object properties tak tam vidis ze og:image je nastaveny na obrazok rybky, ktora ma velkost 150x150px, to je ale prilis malo, facebook pozaduje aspon 200x200, takze pouzil namiesto toho ten obrazok datla, lebo je to prvy obrazok vacsi ako 200x200px (datel ma 400x230px) ktory nasiel na tej stranke.
Mozno pozeras daco zle, lebo prave ze ten obrazok datla vlavo ma 400x230, a obrazok rybky ma 150x150, priradeny je obrazok rybky.
Neviem presne ako funguje WordPress, nikdy som ho nepouzival, neviem co myslis pod pojmom "prezentacny obrazok". Viem to, ze Facebook prehladava hlavicku tvojej stranky (<head></head>) na meta tagy (<meta>) s property zacinajuce na "og:", to su nastavenia stranky pre facebook, vidis ich v tom facebook debuggeri, medzi ktorymi je aj property "og:image" ktora urcuje obrazok, ktory ma facebook pouzit ako thumbnail. Pokial og:image nie je vyplneny (alebo je vyplneny na prilis maly obrazok (napr. ten tvoj obrazok rybky 150x150)), tak sa pouzije prvy obrazok dostatocnej velkosti ktory sa najde na stranke.
Facebook nijako magicky s wordpressom nekomunikuje, jedine co vie o tvojej stranke su meta tagy s property zacinajuce na og: a obsah tvojej stranky z ktorej si moze nejake veci domysliet pokial ich nema specificky udane (alebo ich ma udane zle).
Kedze ty tvrdis, ze "prezentacny obrazok" ma velkost 400x222px, a predpokladam ze chces aby sa tento "prezentacny obrazok" pouzil ako thumbnail, tak predpokladam ze tam mas verziu toho obrazku rybky alebo hocijakeho obrazku ktory tam chces priradit s takouto velkostou. Neviem ktora cast WordPress-u nastavuje og: meta tagy, ale z toho co som pocul tak WordPress je celkom slusne konfigurovatelny, takze aj velkost og:image by sa mohla dat nastavit napr. na povodnu velkost alebo aby to zmensovalo na 200x200 a nie 150x150. Ak sa to neda nikde v nastaveniach nastavit, tak by som prehladal zdrojovy kod wordpressu na cast, ktora generuje tie og:image property a manualne tam prepisal nech pouzije obrazok povodnej velkosti, alebo teda ak ho rescaluje tak aby ho rescalovala na 200x200, to ale bude vyzadovat iste skusenosti s html a php.