Ano Andre, bezny priemer u toho cpu pri hrach taky je, to je rovnake aj u mojej i7 11700KF. Ale nikdy nebudes vediet predpovedat, ze sa vsetky komponenty v PC v jednu chvilu nedostanu na svoj limit. A ze ta grafika pri rendri moze ist vysoko nad svoje TDP. A prave preto by mal byt zdroj dimenzovany nad maximalnu moznu spotrebu vsetkych komponentov vratane pripojenych periferii bez ext. napajania. Ja viem, ze moj PC nad 500W chodi a to mam biosom obmedzeny cpu na power limit 150W. Tam uz by to pre ten lowcost zdroj bol docela zahul. Pozeral som si test toho zdroja, nasiel som nizsiu wattaz a ucinnost nad 75% zataze uz docela radikalne klesala. Zdroj sice drzal napätia na vetvach bez nejakych velkych poklesov, ale na zivotnosti by mu trvaly vysoky load nepridal. Siel by som o 100W vyssie pre kludny spanok a nizsie faktury za elektrinu. Ucinnost bude lepsia a prikon zdroja nizsi.
_________________ CPU: Intel Core i7-12700KF MB: ASUS TUF Z690-PLUS RAM: Kingston Fury Beast 64GB DDR5 6000MHz CL36 VGA: ASUS TUF RTX 4070Ti OC HDD1: SSD Kingston Fury Renegade 1TB HDD2: Apacer AS2280Q4 2TB HDD3: WD Blue 1TB 7200rpm PSU: Seasonic Vertex GX-1000 CASE: Cougar Archon 2 Mesh RGB |