Ahojte,
bola by som rada, kebyze mi pomozete s tymto. Pred par mesiacmi som si instalovala na nb (asus a6rp, 80 GB, 2G RAM) linux ubuntu, s tym, ze pri bootovani lin som si rozdelila disk na dve particie - 10G som nechala ubuntu a zvysnych 70G prenechala nainstalovanemu XP.
Ako tak cas plynul, linux som prestala pouzivat (nekompatibilita s niektorymi vecami a podobne) a prisla na to, ze by sa mi zislo tych 10 giga mat naspat. Browsovala som nejake starsie fora tu, nasla som konkretne toto:
http://www.pcforum.sk/zlucenie-disku-vt83219.html , ako bolo radene, cez prikazovy riadok spustila diskmgmt.msc a otvoril sa mi spravca diskov. Linuxacka particia je tadeto v pohode viditelna. Ako citam Help, windoz mi odporuca vsetky data zalohovat. Kedze ziadne data, okrem linuxu, na tej particii nemam, moc ma to neskrie - strata linuxu
Ale! Moze to mat nejaky rapidny vplyv na data na particii windowsackej (ktora je vlastne "primarna" pre mna)? Ci by som si mala zalohovat data (priebezne robim) alebo to risknut? Najradsej by som to spravila uz teraz.
Este - mohli by ste mi nejako step-by-step povedat, ako sa zlucuju particie cez spravcu?
Dakujeem velmi pekne!
Jo, prosim Vas, neradte mi nejake free softy na toto zlucenie, nechcem si komp zasierat niecim takym