Ahojte všetci,
dnes ma tak napadlo, že si flashnem novší BIOS, pretože som čakal lepšie možnosti pretaktovania. Mám dosku ASUS P4P800-X, tak som si našiel na asus.com moju dosku, stiahol som najnovšiu flashovaciu utilitu a najnovší 1009 (nie beta) BIOS. Naformátujem disketu na DOS a utilitu aj s novým BIOSom som hodil na disketu. Nabootoval som do DOSu a spustím utilitu, vyberiem cestu k BIOSu a utilita vyhodila niečo v tom zmysle, že BIOS je starý a nemôže ho naflashovať. Tak som stiahol staršiu verziu utility a pomocou nej som naflashoval najnovší BIOS. Bol som happy, že som to zvládol. Ale keď som vypol PC a vybral ho zo zásuvky, nastal problém. Pokaždé keď som pripojil PC do zásuvky, sám sa na pár sekúnd zapol a potom vypol. Ani nesvietila tá dióda signalizujúca power, ktorá predtým svietila, aj keď bol PC v standby. Tak som stiahol staršiu verziu BIOSu 1008 a skúsil som tú. PC robil presne to isté. Skúšal som všetky BIOSy až po 1004. Všetky robili to isté. Jediná verzia, ktorá fungovala korektne bola 1003 a nižšie. Verziu 1003 som mal aj doteraz (odkedy dosku mám). Tak sa pýtam, kde je problém? ASUS má na svojich stránkach zlé BIOSy? Zlá doska? Alebo robím chybu ja? Ja už fakt neviem... Pls, poraďte.
Je to troška dlhšie, ale snažil som sa problém čo najpodrobnejšie popísať. Dúfam, že je to dosť zrozumiteľné.
Vopred dík.