Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 28 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 25.12.08 Prihlásený: 14.07.16 Príspevky: 175 Témy: 32 | 32 |
Zdravím, nevedel by mi niekto poradiť?
Mám w-xp home,
zmizla mi ikona Show Desktop (nachádza sa vľavo dole v lište, vedľa štart). Zostala po nej len "prázdna" ikona. (prázdna ikona = ikona súboru, ktorá sa ukáže v prípade, ak nie je v pc nainštalovaný program, v ktorom je súbor spustiteľný)
Zmizla po nejakej manipulácii s pc, je to už dávnejšie - zabudol som presne čo som už robil, ale nebolo to nič prevratné (odstraňovanie nejakého programu?či čo..)
|
|
|
Otvor poznámkový blok a doňho napíš toto:
[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop
a daj súbor/uložiť ako, daj uložiť vo formáte ..všetky súbory" za názov daj . scf
|
|
Čo je to poznámkový blok?
Je to ten bežný "štart-programy-príslušenstvo-poznámkový blok??
Vpíšem to tiež tak v riadkoch pod seba?
Naposledy upravil derdis dňa 30.01.2010 12:03, celkovo upravené 1
|
|
Registrovaný: 27.12.07 Prihlásený: 17.02.16 Príspevky: 5446 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Opičí ostro... |
Citácia: daj súbor/uložiť ako
Len si nenapísal cestu :
C:\Documents and Settings\názov_konta\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\Show desktop.scf
Poznámkový blok - notepad
Štart - programy - príslušenstvo - poznámkový blok
skopíruj to a vlož, nemusíš písať.
|
|
|
Aha, prepáč ospravedlňujem sa.
|
|
prandof píše: Citácia: daj súbor/uložiť ako Len si nenapísal cestu : C:\Documents and Settings\názov_konta\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\Show desktop.scf
Keď si toto písal, som aj ja doupravovával príspevok o tú cestu, tak sa nám to troška pokrížilo
ale super, ďakujem Vám, poskúšam a ozvem sa
|
|
Troška to upresním,
ikona zmizla z NB, ktorý nemám pripojený na internet.
Píšem cez bezchybný pripojený PC (to skopírované si odtiaľto prenesiem s USB kľúčom)
ale troška mám problém:
Na NB vo vlastnostiach prázdnej ikony vidím cestu
C:\Documents and Settings\názov_konta\Desktop.scf A to je všetko.
To, že tam je len desktop si vysvetľujem zrejme tou závadou.
Problém je ale, že
"Application Data" v NB nenachádzam!! Skúšal som aj cez "Hľadať"
A zaujímavé mi je, že na ikona-fungujúcom PC vo vlastnostiach je cesta správna, avšak "Application Data" taktiež nenachádzam!! Skúšal som aj cez "Hľadať"
V PC som Application Data mal - pamätám že mi to kedysi zmizlo,
či to bolo v NB už neviem..
Tak sa mi zdá, že mi ikona zmizla v čase, keď som si povedal, že NB už na internet používať nebudem a odstránil som z neho spomaľujúceho Kasperskeho a asi aj niečo iné, čo sa mi zdalo spomaľujúce (a to iné asi nekorektne)
|
|
|
Otvor si nejaký priečinok, napr. Tento počítač, Moje dokumenty hocičo. Hore v ponuke ako máš, súbor, úpravy... tak choď nástroje/možnosti priečinka/zobrazenie a tam si nájdi položku ,,skryté súbory a priečinky" a zaškrtni ,,zobraziť skryté súbory a priečinky" a daj OK.
Priečinok Application Data je skrytý, čiže normálne ho neuvidíš.
|
|
Dal som skusmo v C do vyhľadávania slovo "ToggleDesktop" a nenašlo mi v oboch nič...
Vytiahol som teda aj malý eee NB aby som sa pozrel ako to vyzerá tam,
správa sa ako pc - ikona je ok, "Application Data" tu nenachádzam..
A tento NB je iste korektný -od novosti a inštalácie zákl. SW bolo na ňom robené (a to len užívateľsky) minimum..
Sorry, zase sme naraz písali idem skúšať
| Nepis viac prispevkov za sebou, pouzivaj tlacitko Uprav. Ďuri
|
|
|
derdis píše: A tento NB je iste korektný -od novosti a inštalácie zákl. SW bolo na ňom robené (a to len užívateľsky) minimum..
Štandardne je zobrazenie skrytých a systémových priečinkov vypnuté, čiže ich nevidíš.
|
|
| Nepis viac prispevkov za sebou, pouzivaj tlacitko Uprav. Ďuri[/quote]
Nechcel som z toho robiť už totalmix ale polepším sa
"Application Data" mám, ďakujem!
Ešte než urobím odporúčanú úpravu, chcel by som sa spýtať:
Otvorím všade Quick Launch:
- v dobrých PC (nazvem teraz aj NB takto) je ikona ako súbor
- v zlom pc je ikona ako "prázdny" odkaz
Stačilo by napr. z dobrého PC preniesť do zlého PC tento skopírovaný súbor s ikonou? (skúšal som, či v dobrých nájdem ten poznámkový blok, prípadne či v zlom PC nájdem napr. poškodený pozn. blok..aj som poodkrýval čo som vedel ale pozn. bloky nevidno..)
|
|
|
Choď Štart/spustiť a napíš notepad a sa ti otvori poznámkový blok. Alebo môžeš skúsiť to preniesť cez USB kľúč.
|
|
nie,nie, tá úprava je mi už jasná
ale skúsim sa opýtať inak:
kde je ten poznámkový blok - už vyplnený, v DOBRÝCH PC?
V dobrom PC ho totiž tu C:\Documents and Settings\názov_konta\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\ ani po poodkrývaní zakrytých súborov nevidím...
Súbor Show desktop tam síce je, ale bez prípony
a nie ako pozn. blok, ale po poklepaní naň rovno spustí tú funkciu čo potrebujem (t.j. zminimalizujú sa mi okná dole do hlavnej lišty)
|
|
|
Aha, tak ty toto myslíš
Ty akonáhle dáš uložiť ten text napísaný v pozn. bloku s príponou scf, tak automaticky sa ten súbor uloží v podobe tej ikony na zobrazenie prac. plochy. Čiže hľadáš to zbytočne.
Citácia: Súbor Show desktop tam síce je, ale bez prípony
Win taktiež defaultne skrýva prípony známych súborov, čiže preto nevidíš tú príponu.
|
|
a teraz sa doopýtam (dtto veta čo som sa pýtal predtým - o 14:02):
- myslíš teda že môžem z akéhokoľvek PC ten súbor (už tam uložený v podobe tej ikony a so skrytou príponou) prosto nakopírovať na USBkľúč a dať do môjho vadného pc?
(čiže nemusím ho vyrábať)
|
|
Registrovaný: 27.12.07 Prihlásený: 17.02.16 Príspevky: 5446 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Opičí ostro... |
Citácia: Súbor Show desktop tam síce je, ale bez prípony a nie ako pozn. blok, ale po poklepaní naň rovno spustí tú funkciu čo potrebujem (t.j. zminimalizujú sa mi okná dole do hlavnej lišty)
Poznámkový blok je editor textu, doňho nakopíruješ hore uvedený text a dáš uložiť ako "show desktop.swf". Tebe nezobrazuje príponu pretože máš zakázané zobrazenie známych prípon, nastavuje sa to vo vlastnostiach priečinka. Samozrejme, že ti po poklepaní rovno spustí funkciu, na to je ten súbor, pretože v quicklaunch máš len jeho zástupcu. Keď už si našiel funkčný súbor, len ho chyť myšou a pretiahni ho do quicklaunch na lište, vytvorí sa ti nový zástupca, dá sa to aplikovať na hocijaký súbor alebo adresár, prípadne mechaniku .
|
|
Toto mi už immortal66 vysvetlil, ale ďakujem Vám obom
teraz mi išlo skôr o to, či môžem teoreticky ku komukoľvek prísť a skopírovať si z jeho PC adresára
z cesty C:\Documents and Settings\názov_konta\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\
ten jeho súbor (ktorý sa mu tam vytvoril pri Windows inštalácii v podobe tej ikony a so skrytou príponou)
na USBkľúč a odniesť si ho do svojho PC.
Doma by som si ho uložil do tohto adresára:
C:\Documents and Settings\názov_konta\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\
Tam by mal na poklep "vyčistiť " plochu.
Odtiaľ by som si urobil trebárs zástupcu hocikde, napr. do lišty, ako hovoríš..
|
|
Ešte raz, otvor si poznámkový blok, nakopíruj tam :
Citácia: [Shell] Command=2 IconFile=explorer.exe,3 [Taskbar] Command=ToggleDesktop
...a daj uložiť ako "zobraziť pracovnú plochu.scf", kľudne to môžeš uložiť aj na plochu, potom ten súbor chyť myšou a pretiahni ho dolu do lišty. Netreba nič kopírovať a prehadzovať z cudzieho kompu.
|
|
1. Mne ide o to, či to ide
či je ten adresár univerzálny, prenosný
2. Či sa dá ísť na ten orig.(!) adresár spätným postupom = ukáže sa mi prípona a ja ho potom otvorím tak, aby som doňho mohol napr. písať
a potom spätne uložiť a skryť tú príponu
|
|
Adresár quicklaunch je na každom počítači, teda sa dá povedať že je univerzálny. Zapisovať vieš do súboru, nie adresára, prípona sa ti ukáže ak ju povolíš v nastaveniach priečinka.
Zbytočne to komplikuješ, prakticky hocijaký program si vieš pridať do quicklaunch pretiahnutím na lištu, alebo opačne z lišty napr. na plochu. Je to bezpečnejšie a jednoduchšie ako sa rýpať v skrytých súboroch (priečinkoch).
|
|
Registrovaný: 15.09.07 Prihlásený: 02.11.11 Príspevky: 147 Témy: 5 | 5 Bydlisko: silicon valley |
ser na nejaku ikonu a pouzi klavesovu skratku Win+D...
_________________ ...... |
|
derdis píše: tá úprava je mi už jasná
a sorry, správne som mal skutočne písať slovo "súbor"
teraz mi ide o princíp funkčnosti, nevedel som, že obyčajný pozn. blok sa môže zmeniť na súbor reagujúci na poklikanie nie otvorením sa, ale priamo vykonávajúcim nejakú činnosť..
preto som ho chcel na poučenie sa otvoriť, pozrieť na to spätne, proste chcem len viac vidieť a tým aj vedieť..
Už som dal v nástrojoch odkryť prípony známych súborov, a aj zobrazovať skryté súbory a priečinky, ale prípona sa nezobrazila...ako na to?
|
|
Klikni 2x na ten súbor a otvor ho v notepade, ak tam bude ten výpis, čo je hore, chyba bude len v tej prípone (žiadnu nemá), takže daj "Uložiť ako..." , budeš tam mať dve položky "Názov súboru" len doplň k názvu .scf, "Uložiť vo formáte" nastav na "všetky súbory". Tým pádom by sa ti to malo komplet obnoviť, funkčnosť aj ikona.
Poznámkový blok je len textový editor, môžeš si to otvoriť aj vo Worde , už záleží na tebe, vždy záleží na prípone súboru, textové súbory majú hromadu prípon, spustitelný je napr. .bat súbor.
|
|
Lenže on sa otvoriť nedá! - poklikaním automaticky "vyčistím" prac.plochu..
|
|
|
V podstate si ho môžeš skopčiť na druhý komp cez USB kľúč. Za vyskúšanie nič nedáš
|
|
Registrovaný: 25.12.08 Prihlásený: 14.07.16 Príspevky: 175 Témy: 32 | 32 | |
|
No šak na 2. PC zopakuj ten postup čo máš v prvých dvoch príspevkoch.
|
|
prandof píše: Klikni 2x na ten súbor a otvor ho
nejde!
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 28 ] | |
Podobné témy | Témy | Odpovede | Zobrazenia | Posledný príspevok |
---|
| v Zvuk | 9 | 511 | 02.06.2017 22:15 carlos323 | | v Operačné systémy Microsoft | 1 | 302 | 28.11.2013 21:04 loky33 | | v Sieťové a internetové programy | 5 | 595 | 19.03.2008 12:44 Mandy | | v Siete | 3 | 796 | 10.02.2007 10:37 Stanislav | | v Operačné systémy Microsoft | 0 | 476 | 18.09.2012 12:27 Googler1 | | v Ovládače | 0 | 1503 | 29.06.2005 18:30 Shit | | v Redakčné systémy | 11 | 1961 | 27.05.2008 18:27 JanoF | | v JavaScript, VBScript, Ajax | 5 | 604 | 17.06.2020 8:50 BX | | [ Choď na stránku: 1, 2 ] v Počítačové hry | 53 | 3994 | 20.06.2007 22:18 Spirit | | v Redakčné systémy | 0 | 412 | 05.05.2012 18:33 runyweb | | v Akcie, zrazy, festivaly, koncerty | 16 | 2239 | 30.05.2009 16:11 Thomas4492 | | v Externé zariadenia | 0 | 813 | 09.04.2010 15:26 popol | | v Internetový marketing, SEO, reklama | 0 | 580 | 10.08.2011 22:31 jostoga | | v JavaScript, VBScript, Ajax | 2 | 560 | 03.08.2010 21:01 Ďuri | | v JavaScript, VBScript, Ajax | 7 | 875 | 08.10.2009 20:39 Snacker | | v HTML, XHTML, XML, CSS | 0 | 570 | 18.02.2009 18:32 EmO_DQ |
|