Zdravým vás. Rád by som sa informoval ohľadom označenia pamäte RAM. Príklad mam pamäť RAM: SAMSUNG 2GB 1RX16 PC3L-12800S-11-13-C3
Ak je tu niekto, kto by mi vedel povedať čo konkrétne znamená to S: PC3L-12800
S Niektore maju: F, U, alebo R.
Čo konkrétne tie písmena znamenajú? Jem možnosť RAMKY zameniť staré za nove, rovnakého typu akurát rozdiel by bol v tom písmene napríklad namiesto S budu mať F, alebo nebudú mať žiadne písmeno.
Zároveň by som sa chcel spýtať ak kúpim RAM s vyššou frekvenciou ako je udávaná pri procesore pre RAM pamäť. Ako sa vlastne ta frekvencia v takom prípade upraví, ramky budu podtaktované, alebo sa pc ani nenaštartuje? Rad by som chcel do notebooku kúpiť RAM s kapacitou 8 GB( 2x4GB). Jedna sa o LENOVO G560.
V CPU-Z na SPD zalozke mam teraz RAM: DDR3 PC3-8500F (533 MHz), teda 1066 MHz budú mať na štítku. sú to dve ram v dual channel 4GB(2x2GB).
No zatiaľ sa mi podarilo nájsť s frekvenciou 1600 MHz, čo mi nevadí, že su stavané na vyššiu frekvenciu ak sa ramky automaticky podtaktujú a prispôsobia frekvencii pamäťoveho radiča procesora, teda na tých 1066MHz (533MHz). Rád by som len chcel počuť názor skúsenejších či to bude fungovať a čo znamenajú tie písmena S, F, U, R,
Ďakujem za rady