Čaute, koncom leta plánujem kúpiť nové PC, čo sa týka komponentov som viac-menej pevne rozhodnutý, ale čo ešte stále riešim je chladenie. Do tohto jednoducho nevidím a preto by som sa rád spýtal ako čo najefektívnejšie chladiť zostavu bez toho, aby to bolo až moc prehnané (nekupujem PC každý druhý rok a tak by som rád aby vydržala čo najdlhšie) - takže odborníkov by som poprosil o radu
Zostavu plánujem túto (kľudne môžte písať aj pripomienky k nej ak k tomu budete mať potrebu
)
Procesor: Intel C2D e7200 (tu rozmýšľam či osadiť AC Freezer 7 Pro, ale taktiť nemienim - ide mi len o životnosť procesoru)
MB: Gigabyte P35-DS3L
GPU: ATi Radeon HD4850 (tu rozmýšľam nad AC Twin Turbo ak do konca prázdnin nepríde na trh nejaký výrobca s lepším chladením ako je to stávajúce, myslím že so stock chladičom sú tie teploty dosť vysoké nato, aby karta vydržala viac ako 2-3 roky)
HDD: Samsung Spinpoint F1 640GB + môj starý PATA 250GB disk
RAM: A-DATA 2GB DDR2 800MHz (časom plánujem ďalší modul takže teraz dual-channeling nechcem)
Zdroj: Fortron Saga+ 450W
Case: Coolermaster elite 330
Predný FAN: Arctic-Cooling AF12025L
A ďalej už fakt netuším kde by bolo treba umiestniť nejaký vetráčik/chladič (či niekam pod zdroj alebo k HDD alebo to už je fuk
)
Vopred dík za rady