Rad si necham poradit uz dlhsie nesledujem HW pri desktopoch ale novy projekt ma prinutil vratit sa k desktopu. poziadavky:
- nakup z alzy - cena do 1500-1600 cca +/- - bez GPU tu budem kupovat o 1-2 mesiace - vodne chladenie na CPU - aspon 32GB ram - AMD cpu (12 jadier skor ako x3d lebo pustam dost vela zalezitosti kde potrebujem kopu parallel threads) - nejaka mensia skrinka ale aby tam vosla GPU typu 4070 a pod
Ďakujem za tip, aspoň cpu a dosku som mal vybraté rovnako . Disk postaci len jeden mam doma 4TB NAS na vsetko ostatne co mi bohate staci. Vodnika som chcel nech je ticho, nech mi tam nespati veľké čudo v strede na cpu, mal som kedysi scytche ninja a bolo to hovado (aj keď to uchladilo skoro čokoľvek). Dany Pc budem mať Max 3 roky a pôjde preč tak snáď toľko by vydržal či ? Inak tie skrinky sú super sám by som ich nenašiel vďaka
Este to tu na chvilku ozivim. Pozeral som GPU povodne som chcel 4070 len si nieosm isty ci nieje aj nejaka lepsia volba ? 4070 ti pripadne nieco od AMD ?
Záleží aké bude primárne využitie . Lebo 4070 je celkom fail na hranie vo vyšších rozliseniach : v 4K je slabšia ako stará rtx 3080-tka. Takže na hry by som skôr bral radeon 7900xt za 850 , ktorý má vyšší výkon ako 4070ti a má aj oveľa viac VRAM . Ale ak to chces primárne na pracovné účely tak na to bude lepšia nvidia ako radeon .
Ak chces takpovediac všestranne dobrú kartu na všetko tak preskoč celú xx70 radu a priplat si za rtx 4080 .
_________________ PC: cpu: ryzen 5700x , mb: ASUS TUF GAMING B550-PLUS WIFI II , cooler: DeepCool AK400 , memory: 2x16gb Kingston FURY renegade black 3600MHz cl16 vga: Asus Dual RTX 2070 SUPER EVO OC , psu: EVGA 600 GD , ssd: Crucial P3 Plus 1TB NVMe , case: Fractal Design Focus 2 Black Solid , headphones: Beyerdynamic MMX 100 , Audio-Technica ATH-M20x sound card: Creative Sound BlasterX AE-5 Plus , monitor: MSI Optix G241 , operating system: windows 10 PRO
Zahrat si chcem ale nic extra a max 2K, na pracu mam 4k a tam mi GPU netreba cize to je len taka ceresnicka na volny cas presne 7900 XT som pozeral bez dane to je cca 700. Vdaka