za tu cenu zazraky necakaj, no myslim ze budu v pohode [klavesnica a mys]
s tym airflow...neviem ci sa mi podari ti to vysvetlit dostatocne zrozumitelne, skratka princip airflow-u (organizovaneho prietoku vzduchu v skrinke, za ucelom znizenia teplot) pri normalnych desktopovych skrinkach je v tom, ze ventilator vpredu na skrinke (niekedy sa nepouziva a vzduch sa nasava "podtlakom" - vysvetlim dalej) nasaje studeny vzduch do vnutra skrinky, ochladi pevne disky, juzny mostik, grafiku a zacne ako teply vzduch (zakladny pricnip: teply vzduch stupa hore, zatial co studeny klesa dolu) prirodzene stupat smerom ku chladicu na CPU a severnemu mostiku, dalej je zadnym alebo hornym ventilatorom vyfuknuty von zo skrinky
teda ak ma chladic ventilator ako si mozes vsimnut na tej u12p, fuka smerom ku zadnemu / hornemu vyfukovaciemu vetraku [zalezi od toho ako chladic na procaku orientujes, nie vsetky vetraky sa daju otacat]
kedze vyfuk. ventilator zabezpeci odsavanie vzduchu zo skrinky, niekedy nieje nutne pouzivat nasavaci vetrak ak ma skrinka dostatocne premyslenu perforaciu (mriezku, v tomto pripadne na prednej stene skrinky) teda tade sa pseudo "podtlakom" vzduch prirodzene nasaje
s tymto suvisi dalsia vec, pokial je na bocnici vetraci tunel, resp. otvor pre uchytenie chladica na bocnicu, pri organizovanom prietoku vzduchu sa odporuca bocnice medzi sebou vymenit (pravu za lavu a naopak) perforacia na boku sa tak dostane pod tray zakladovky (to je ten plech na ktory sa srobuje do skrinky doska) a tam prietoku neprekaza - nenasava "podtlakom" vzduch do skrine, cim by prietok uplne kazil...
fuh strasne vycerpavajuca odpoved viem
snad to bude dost pochopitelne
// pridané po 3 minútach od posledného príspevkusnad ti to ujasni
obrazok (ilustracny)