Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 8 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 22.08.11 Prihlásený: 13.02.13 Príspevky: 41 Témy: 4 | 4 Bydlisko: Turzovka |
Ahojte. Plánujem kúpu PC. Komponenty SKRINKA + to čo je v košíku do 650 EURO. Primárne bude slúžiť na hry a bežnú prácu s videom(strih/kompresia-nič profesionálne).
Hry chcem hrávať prevažne stratégie ako Civilization V, Starcraft II a podobne. 3D akčné moc nehrávam, maximálne skúsim Mafiu II neskôr Diablo III. Často nechávam pri hraní hier otvorené okná prehliadača, občas si pustím do hry net-radio, prípadne MP3 z disku, sem tam dokonca pri hraní počúvam film.
K zostave budú okrem SSD ktorý idem kúpiť na systém pripojené 2x WD Caviar Blue (750GB a 500 GB) a permanentne je pripojený cez USB2 externý 1TB disk s vlastným napájaním.
Preferujem značku AMD(pomáham slabším na trhu pre lepšiu konkurenciu) tak na poli CPU tak GPU.
Väčšinu komponent budem brať asi z pccko.sk a niečo z alzy.
Najskôr veci ktoré meniť určite nechcem. Tým je platforma AM3+(možnosť budúceho uprage), skrinka, SSD(výberom som si však nie istý, tu žiadam o radu). Grafiku ktorú som si vybral moc nepoznám, idem podľa referencii, cenovo je to však strop.
Komponenty budú uložené v http://www.alza.sk/nzxt-m59-tower-d235075.htm, to je vec dizajnu i kvality. (K tomu budú ďalšie 2x 120 FAN a 2x 140 FAN)
K tomu som si poskladal(na zväčšenie kliknite na obrázok):
http://imageshack.us/photo/my-images/171/pcccko.png/
Procesor sa mi zdá vhodný, keďže od X4 955 je len o pár EURO drahší. Ramku chcem kvalitnejšiu preto ten Corsair, otázka je či sa neoplatí kvôli kompresii videa a multitaskingu varianta s 2x4 GB(je tu však možnosť dokúpiť druhých 2x2 rovnakej značky. Zdroj som možno prestrelil, každopádne rád počítam s rezervou i nechám poradiť. Dosku by som rád asi ASUS s možnosťou taktovania(UEFI BIOS výhoda) a kompatibilitou s prichádzajúcimi procesormi AMD Bulldozer. Preto som zvolil 970 od ASUS. Grafika je v tomto prípade cenovo stropom, neviem či ju ale na spomínané hry využijem a či daný model nie je problémový. Rovnako som volil naslepo i SDD Patriot Pyro, keďže som počul, že OZC i Corsair majú zo svojími problémi.
Chladenie CPU som volil podľa výkonu/ceny a ticha, ak by ste volili niečo iné, napíšte prečo(plánujem občas OC).
Na záver sa vám popred chcem poďakovať, za vaše rady. Strop netreba využiť, kľudne rád ušetrím.
|
|
Registrovaný: 17.01.10 Prihlásený: 18.11.20 Príspevky: 4864 Témy: 84 | 84 Bydlisko: Michalovce |
Viac by sa ti kvoli kompresii videa oplatilo ist do Intel + nvidia. Pri hrach je medzi ATI a nvidia vcelku jedno a z hladiska cpu je lepsie Intel.
_________________ PC1: MB:ASRock AM2NF3-VSTA, CPU: AMD Athlon 64 3500+ 2,2GHz @ 2,6GHz, VGA: nVidia Geforce FX 5500, RAM: 3GB, HDD1: IDE WD Caviar 80GB, PSU: Fortron Economy 300W, PC2:Case: Zalman Z9 plus, MB: ASRock Fatal1ty 990FX PRO, CPU: AMD Phenom 965 BOX, VGA: ASUS ENGTX 470,RAM: DDR3 Corsair Dominator 1600 CL7 4GB, HDD: Seagate Baracuda 7200.12 500GB, Samsung Spinpoint f3 500GB, PSU: Cougar GX 600W, Zvukovka: Asus Xonar DX2, TABLET:G-Pen 450
NTB: Lenovo Z500
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both." Benjamin Franklin |
|
Registrovaný: 22.08.11 Prihlásený: 13.02.13 Príspevky: 41 Témy: 4 | 4 Bydlisko: Turzovka |
Millfox píše: Viac by sa ti kvoli kompresii videa oplatilo ist do Intel + nvidia. Pri hrach je medzi ATI a nvidia vcelku jedno a z hladiska cpu je lepsie Intel.
O tom viem, no ako hovorím, fandím slabším, navyše plánujem uprage na Bulldozer keď bude dostupný. Porovnateľná NVidia má o dosť vyššiu spotrebu ako AMD 6850, takže ostanem u platformy AM3+ v kombinácii s kartou AMD Radeon. Otázny je pre mňa stále SSD disk(nemám žiadnu skúsenosť), pamäte(využijem 8 GB?) a to od ktorého výrobcu zobrať grafiku(rovnako aj to či 6850 nie je zbytočne moc výkonná keďže používam 20 LCD a teda 1680x1050 je už dosť stiesnené). Rovnako váham nad chladením, videl som nejaké testy, no preferujem osobnú skúsenosť.
|
|
Registrovaný: 18.10.09 Príspevky: 8415 Témy: 109 | 109 Bydlisko: Žilina |
6850 za tu cenu je dobra volba, zbytocne vykonna? Ani nie a dlhsie vydrzi, ked budes hrat nejake nove hry.
8GB na hry nepotrebujes, na pracu s videom, to uz musis mat sam odsledovane, ci ti staci 4GB, alebo potrebujes 16GB ...zalezi od narocnosti tvojich prac
grafika je v dobrej cene od GB s lepsim chladenim, byvali tam problemi s pamatami kedysi
chladenie.. zalezi ti na tichu? chces taktovat? ...?
_________________ "To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu." Tomáš Baťa
Acer Aspire ES1 13, Samsung Galaxy S8, Lenovo K6 |
|
jtbs píše: 6850 za tu cenu je dobra volba, zbytocne vykonna? Ani nie a dlhsie vydrzi, ked budes hrat nejake nove hry. 8GB na hry nepotrebujes, na pracu s videom, to uz musis mat sam odsledovane, ci ti staci 4GB, alebo potrebujes 16GB ...zalezi od narocnosti tvojich prac grafika je v dobrej cene od GB s lepsim chladenim, byvali tam problemi s pamatami kedysi chladenie.. zalezi ti na tichu? chces taktovat? ...?
O problémoch s GB a s pamäťami Hynix som počul, preto som zvolil radšej Saphire. Ak už problémy nie sú, rád si zvolím lepšie chladenie za lepší peniaz.
Keby mi nezáležalo na tichu a neplánujem OC, tak nechám box, avšak všetko je aj otázkou peňazí. Keby to malo veľký prínos na takty i ticho, tak pridám 10-15 EURO na tento účel.
Čo sa týka ramm, momentálne video robím na dvojadrovom Athlone(939) s 4 GB DDR1, takže možno by som tých 8GB aj využil, ale nie je problém kúpiť na skúšku i 4GB a potom dokúpiť.
S SDD nevieš poradiť? Rýchly, lacný, spoľahlivý na systém okolo 60 GB?
|
|
Registrovaný: 17.01.10 Prihlásený: 18.11.20 Príspevky: 4864 Témy: 84 | 84 Bydlisko: Michalovce |
Na system je 60 giga len tak tak.
_________________ PC1: MB:ASRock AM2NF3-VSTA, CPU: AMD Athlon 64 3500+ 2,2GHz @ 2,6GHz, VGA: nVidia Geforce FX 5500, RAM: 3GB, HDD1: IDE WD Caviar 80GB, PSU: Fortron Economy 300W, PC2:Case: Zalman Z9 plus, MB: ASRock Fatal1ty 990FX PRO, CPU: AMD Phenom 965 BOX, VGA: ASUS ENGTX 470,RAM: DDR3 Corsair Dominator 1600 CL7 4GB, HDD: Seagate Baracuda 7200.12 500GB, Samsung Spinpoint f3 500GB, PSU: Cougar GX 600W, Zvukovka: Asus Xonar DX2, TABLET:G-Pen 450
NTB: Lenovo Z500
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both." Benjamin Franklin |
|
Millfox píše: Na system je 60 giga len tak tak.
Do 20 GB zaberie WIN7, 10-15 GB programy a zvyšok je voľný. Alebo sa mýlim? Hry atď. dávam inde. // pridané po 1 hodine od posledného príspevkuAko alternatívu k rizikovému SDD s radičom SF by som osobne ešte videl tento Crucial(predsa len má iný radič i keď je trošku pomalší no i cenovo je na tom lepšie). http://pccko.sk/pricelist/item.aspx?pid=C3262036
Máte s ním niekto skúsenosti?
Prípadne s Patriot Pyro?
A čo Gigabyte vs. Saphire pri 6850? Neporadíte?
|
|
Registrovaný: 18.10.09 Príspevky: 8415 Témy: 109 | 109 Bydlisko: Žilina |
nemylis sa, na tvoje ucely 60GB SSD staci
osobne by som siel do crucial m4, su to velmi dobre ssdcka a bez problemov...
6850 a GB? Treba popozerat fora, ci su problemy nadalej, nezabudaj, ze nie su pri vsetkych (len pri malom percente)...v pripade problemu a objednania cez net sa da vsak do 7 dni vratit
_________________ "To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu." Tomáš Baťa
Acer Aspire ES1 13, Samsung Galaxy S8, Lenovo K6 |
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 8 ] | |
|