Chcel by som si zložiť PC na hranie hier s nejakym 3jadrakom od AMD a slusnou grafikou ktora utiahne aj novsie hry na medium. A chcel by som sa spytat co je vyhodnejsie ci ddr2 alebo ddr3. Ak mozte prosim navrhnite nejaky eshop kde su lacne komponenty a je spolahlivy. S alzou mam dobre skusenosti s dodanim produktou ale je moc draha.
Skus si pozriet www.pcmaster.sk Maju tam siroky vyber a celkom dobre ceny. Nedavno som od nich kupoval PC. A k tym komponentom, mozno by som radsej dal trochu lepsiu grafiku(5770) a slabsi procak.
Tak DDR3, ak ide o AMD je výhodnejšie. Intel má už len DDR3, ale pri AMD si môžeš vybrať. Ak ti nevadí vyššia cena, určite siahni po DDR3. Napríklad veľmi schopné PC majú v Qcomp.sk. Odmysli si tam napríklad HD 5770 s 1GB pamäťou (zoberieš nejakú slabšiu, ktorá aj tak postačuje) a spadneš pod 500 €. Niečo podobné by som odporučil.
ja zoberem tu menšiu mATX co napisal predtym mirom. ALe rozdiel je len vo velkosti dosky ze? a ked ma skrinka pisane matx aj atx tak su tam diery pre obidve??
ty mislis mensi pocet slotov akych? napriklad sata pre disky alebo na monitor a USB...? a mam este jeden dotaz je velky rozdiel medzi 1333MHZ a-data a 1066MHZ Kingstone? kamos mi odporucuje kingtone vraj su rychle pamete a lepsie nez adaty.... ak mozte vyjadrite sa ktomu
Ja mam matx a nemam najmensi problem pokial tam nebudes zapajat vela veci len to co si teraz objednas tak nebude problem. (myslim tym pokial nechces graficke do CF alebo tv kartu, zvukovku, sietovku atd. naraz). Neviem odkial kamos zobral, ze kingston 1066 su rychlejsie ako a-data 1333 to je hlupost. Mozno si to mysli len preto lebo kingston je znamejsia ako a-data ale nemusis sa bat su to kvalitne ram.
ok musim este sprevadzkovat stary PC takze asi zoberem hned teraz disk 500GB z obchodu tu nablizku, a mam akurat jeden problem- co sa tyka tej mATX vidim tam len SATA a pri ATX vidim SATA II. Je mozne ze ma ta mATX SATAII len to tam nenapisali?
a prejstotu este ohladom zdroja- utiahne to aj dalsiu 2GB ramku kebyze neskôr dokupim?? a otazka ohladom HDD- je samsung v pohode? premna je v oblasti HDD neznama. Zatial mam skusenosti len s Hitachi a WD co su dobre znacky a este otazka ku skrinke: nieje nevyhoda ze USB porty su v strede a nie dole?
Jasne zdroj to s prehladom potiahne RAM nieje skoro ziadna zataz na hentaky zdroj . Samsung F3 ktory som tam dal je dobry inac by som ho tam nedaval.
A neviem aka nevyhoda by to mohla byt. Ak sa ti ale bedna nepaci tak si vyber inu nieje problem.
skusim zobrat tu lacnejsiu sak taky velky rozdiel neni medzi nimi. Upgradovat PC sa mi asi moc potom asi moc neoplati.... za tie 2-3roky kupim NB takze zoberem tu lacnejsiu