Ahojte,
mám dve otázky ohľadom elektrotechniky.
1. mám tu jeden ruský nákres/schému, na základe tohoto by som rád zostavil obvod. Schéma je stiahnutá z jedného fóra, je z roku 2014, a rozlíšenie tomu aj vyhovuje (obrázok nechám tak, aby sa dal rozkliknúť, no nie je väčší ani tak).

To, čo vidím, je v obvode 115kOhm odpor, 2 diódy KD522V, a jeden NTC termistor 62kOhm. Vie mi niekto poradiť konkrétne súčiastky, čím sa dá toto vyskladať? Hľadal som dobre, a je náhrada za KD522V ako jedna z možností 1N4148? Aký NTC termistor použiť, nakoľko buď som zle hľadal, alebo sa termistor s takýmto odporom kúpiť nedá?
2. mám jeden plošák, na ktorom sa okrem iného nachádza 18 LED. Tieto LEDky sú napájané cez tranzistor s označením 114 J148 (ak som dobre hľadal, tak by to mal byť MJD148 alebo jemu podobný). Tento komponent sa dosť zahrieva a nerobí dobre LCD displeju, ktorý je hneď vedľa neho. Vie niekto poprípade poradiť komponent (tranzistor alebo mosfet) ktorý je takisto TO252 (DPAK), ale s lepšou účinnosťou, alebo taký, ktorý sa menej zarieva? Je možné 114 J148 nahradiť napríklad FR9024N?
Nie som úplne kľavý na takéto veci, ale nenazval by som sa zase ani poloamatérom, takže ak som napísal sprostosť alebo niečo nezrozumiteľne, dajte vedieť. Vďaka