prečo keď mám šírku stránky obalovacieho divu 980px a v ňom 3 obsahy (1 - 190 px, 2 - 600px, 3 - 170px) = 980px mi každý prehliadače pri zväčšení lupou podáva tieto obsahy mimo šírku 980 px? Pokiaľ sa šírka stránky (980px) zobrazí na monitore (1024px a vyššie - záleží od rozlíšenia) pri 100% lupe tak tento problém nenastáva. Problém nastane až keď si chcem zväčšiť stránku lupou a objaví sa rolovacia lišta z ľava do prava a síce u šírky strany 980px u rozlíšenia 1024px to ide iba pri lupe 100%, pri väčšej to posunie smerom doprava, problém je, že mám kvázi 3 stĺpce (viď vyššie) a pod nimi je priehľadné pozadie, to je centrované na stred a toto posunutie posúva pomaly tak ako sa zväčšuje lupa stĺpce 1, 2 a 3 smerom doprava mimo toto pozadie. Akoby pozadie (980px) sa rovnomerne nezväčšovalo so šírkou stránky (980px) kde sú tieto 3 stĺpce. Dá sa nejako urobiť aby sa trebárs ľavý a pravý nemenili a stredný sa prispôsoboval podľa šírky strany podľa rozlíšenia???posielam css-ko... díky
alebo skúška na: http://www.achelan.tym.cz skúste zväčšiť lupu v prehliadači až pokiaľ vám nenaskočí rolovacia lišta z ľava do prava a potom odrolujte úplne doprava a tam je vidieť že napr. "id pravý" je už posunutý mimo pozadia webu. Ako to odstrániť? Aby sa to držalo v medziach šírky pozadia webu a nerozťahovalo sa to...
potrebujes to az tak velmi vyriesit? ktory uzivatel stlaci 7krat ctrl++?
no pri rozlíšení 1024x768 stačí stlačiť 1x Ctrl+ (pre slepcov) a už si mimo, pozri napríklad stránku: http://www.2012rok.sk/wp/duchovna-poradna tam je to napasované na rozlíšenie 1280x??? a nech tam zoomujem čokoľvek kdekoľvek tak to nerobí...v čom je ten fígeľ ma zaujíma???
sorry, nepostrehol som to rozlisenie. problem nastava v tom, ze mas pozadie zadefinovane v body. a tu vznika problem, ked mas vacsi obsah na sirku ako okno prehliadaca (body ostava 100%, cize sirka prehliadaca a podla nej ti vycentruje pozadie). staci, ak vsetko obalis este do jedneho divu a tam zadefinujes pozadie
ale pomaha body nechaj tak, ako je, nechaj mu background. #obsahu pridaj tu svoju sirku 980, samozrejme margin: 0 auto a nastav mu background rovnaky, taktiez vycentrovany od vrchu na stred. a funguje to bez problemov, testovane vo firefoxe. a len taka otazka po mimo, preco zakazujes uzivatelovi na stranke kliknutie pravym?