Zdravim,
chcel by som Vas poprosit o pomoc s nasledujucim problemom.
V praci mame 4 PC, z toho 2 su napojene na pokladnu a teda funguju aj ako pokladna. Velmi casto sa nam stava, ze ked sa preklikneme na pokladnu a chceme nieco nablokovat, naskenujeme ciarovy kod, a v kolonke, kde by malo vyskocit ID vyskocia slova typu "čšchkššvzč". Takto nevieme nablokovat tovar. Stava sa to, ked je klavesnica nastavena na SK. Ked sa prepne na ENG, tak to uz funguje normalne. Je to vsak dost brdza, ked sa to stava 8x z 10 blokovani. V minulosti islo vsetko v poriadku, no nieco sa v tych PC menilo/aktualizovalo (neviem vsak co, malo to na starosti IT oddelenie) a od vtedy sa to stava. Neviem si vysvetlit co je to za problem, nikdy som sa s takym niecim nestretol. Neviem ani ci je to problem nastavenia klavesnice alebo problem s programom (pokladnou), cez ktory blokujeme tovar. Na tychto 2 problemovych PC mame dole v pravo moznost prekliknut sa medzi SK/ENG. Ked chcem ja nieco napisat, vsetko funguje normalne, stava sa to len pri naskenovani ciaroveho kodu. Na zvysnych 2 PC, ktore nie su spojene s pokladnou tato moznost nie je. Skusal som nejake zakladne zmeny v nastaveni klavesnice ale bezvysledne. Stretli ste sa niekto s takymto niecim?
Vopred dakujem za ochotu a pomoc.
|